Opis kandydata

Udostępnij:

Hydroponiczne warzywa żywnością przyszłości?

Autorzy
Seweryn Ryba, Zuzanna Sorbicka, Rozalia Grzybek
 
Opiekun naukowy
Marzena Rokita
 
Szkoła
I Liceum Ogólnokształcące imienia Armii Krajowej w Miliczu
 
Abstrakt
Hydroponiczność posiada wiele zalet, nie jest nam potrzebne specjalne podłoże oraz brak szczególnych wymagań klimatycznych nie musimy przenosić takiej rośliny na nowe podłoże gleby unikając przy tym chorób roślin. Celem naszego projektu będzie ukazanie iż Hydroponiczność roślin będzie przykładem przyszłościowej żywności a my będziemy mogli czerpać z niej ogromne korzyści nie szkodząc tym samym klimatowi. Hydroponiczność ma szansę ukazać się z dobrej strony w przyszłości lecz kluczowe będzie ciągłe zdobywanie wiedzy na ten temat